Zlato z Thajska putuje do Opavy

Na Mezinárodním turnaji v Thajsku v americkém tenise se neztratila ani česká želízka v ohni a po bojovém výkonu putuje zlatá medaile včetně vítězného poháru do Opavy, zásluhou české hráčky Lenky Mišičkové z FIT Sports Clubu, která kromě prvenství ve smíšené čtyřhře získala i stříbrnou medaili v dámském deblu.

Mezinárodní turnaj, který byl charakteristický velkou účastí asijských hráčů z Thajska, Indie, Pakistánu, ale také z USA, Anglie, Francie, Rumunska, Dánska a dalších zemí světa, se hrál v hlavním městě Bangkoku. Akce, která byla rozvržená do tří dnů, předcházel čtrnáctidenní společný trénink hráček v přístavním městě Hua Hin, kde se v tamním komplexu připravovaly na vrcholné klání v hlavním městě Thajska. Nejprve začala soutěž men doubles, do jehož finále postoupila indická dvojice Atul Edward a Krishna Mantri a americko – dánská Blake Stephenson a Reino Andersen. Větší zkušenost projevila v závěrečném dějství asijská dvojice a zaslouženě vyhrála. Další den byly na pořadu soutěže women doubles, ve kterém Lenka Mišičková nastoupila se svou kolegyní Angličankou Elaine Shallcross.

Ve skupinách vyhrály bez ztráty setu a přes vyřazovací boje se dostaly až do boje o prvenství, které bylo na pořadu dne v neděli. V poslední soutěži mix doubles poprvé v životě spolu nastoupila naše hráčka s domácím thajským hráčem Griangsakem Sirikongem. Zde hned v úvodu narazili na americko-thajskou dvojici a bojovali až do posledního míčku až nakonec ve třech setech zaslouženě zvítězili. Tato výhra je nabudila k skvělým výkonům v dalších utkáních. Po vyhrané skupině následovaly zápasy pavouku a díky lepší strategii a taktice v koncovkách se povedlo postoupit až do závěrečného dějství. Obě finále jak dámské, tak smíšené čtyřhry byly na programu v neděli. První klání česko-thajská dvojice vyhrála 2:0 na sety a zaslouženě tak Lenka Mišičková s Griangsakem Sirikongem získali zlaté medaile a poháry.

Ve druhém zápase o první místo ve dámské dvouhře, byla vidět, na naši hráčce zřetelná únava z prvního finále a i z tohoto důvodu česko-anglická dvojice Mišičková – Shallcross prohrála a tak se česká hráčka mohla radovat z druhé tentokráte ze stříbrné medaile.