Turnajové úspěchy 2016

US OPEN CHAMPIONSHIP

US Open Florida

Na počátku května na Floridě se uskutečnil největší světový turnaj US Open Championship v piklebale (tenis na malém hřišti). Turnaje se účastnila světová elita v čele s bývalými tenisovými wimbledonskými vítězi, daviscapovými hráči. Lenka Mišičková v kategorii Women Doubles Age s Američankou Karen Gysin, získaly první den turnaje čtvrté místo. Druhý den v kategorii Mix Doubles Age s Tao Liang Thongvanhem skončily těsně před branami semifinále. Avšak až poslední den Lenka Mišičková v kategorii Single Age, přinesla stříbrnou radost.

ZLATÉ A BRONZ Z UKRAJINY

Zlatá medaile Singles KyjevVe dnech 23. –26. června se uskutečnil Mezinárodní turnaj v piklebale v hlavním městě Ukrajiny Kyjevě. První den se hrála soutěž Singles, kde Lenka Mišičková ve finále jednoznačně zvítězila nad Ukrajinkou Lerou Verbovskou, třetí skončila Američanka Katherine Holmquist. Druhý den pak L. Mišičková Česká republika a Leonardo Gonzalez ze Španelska prošli skupinami hladce a finále s bolestí v noze dokončila a to po boji vítězně ve třech setech. Třetí den již zranění úplně limitovalo výkon naší hračky a i přesto s Američankou Katie Holmquist získaly bronzové medaile.

TRIUMFY VE ŠPANĚLSKU

Zlato s Leonardo Gonzalesem MadridNejúspěšnější účastnicí International Tournament Spain konajícího se v metropoli Madridu ve Španělsku se stala naše hráčka Lenka Mišičková, která díky dvěma získaným zlatým medailím patřila k největším hvězdám této akce. Turnaj, jehož hráči přijeli z celého světa (USA, Kanady, Nového Zélandu, Kuby, Thajska, Holandska, Anglie atdl), patří k největším autdorovým akcím v Evropě a zájem o účast v něm každým rokem roste. Česká hráčka první den nastoupila s novou partnerkou Elaine Shallcross z Velké Britanie do čtyřhry žen a hned od úvodních zápasů bylo vidět, že našly společnou řeč a svou skupinu jednoznačně vyhrály. Následující boje ve vyřazovací části už měly vyrovnanější průběh a tento pár v samotném závěru prohrál s anglickou dvojicí. V druhé části pavouku však všechny zápasy získaly na svou stranu a tak v posledním utkání ve finále opět narazily na zmíněný anglický pár, který tentokrát jednoznačně porazily a tak zaslouženě získaly zlatou medaili.
Druhý den pan nastoupila naše hráčka do soutěže smíšené čtyřhry již ze stabilním kolegou Španělem Leonardem Gonzalesem. Dvě utkání po ránu ve skupině tato dvojice prohrála, ale poučili se z chyb a pak už to byl koncert až do závěrečného finále, ve kterém zvítězili 2:1.

STŘÍBRO HOLANDSKO

Stříbro z Women Doubles AmsterdamV Holandsku na International Tournament Amsterdam 2016 jsme získali stříbrnou medaili. V soutěži Women Doubles dvojice Lenka Mišičková Česká republika a Jolanda Klaasen Nizozemí se staly nejlepšími Evropankami a skončily druhé za nejlepším párem z USA. Hráčky se sešly na tomto turnaji poprvé a hned v úvodních střetnutích ve skupinách to bylo znát. Ovšem postupujícími utkáními přecházely přes své soupeřky a jejich výkon se stále zlepšoval. Pořadatelé z Dutch Pickleball Association nejprve dvojice rozdělily do skupin, ze kterých nejlepší postupovaly do čtvrtfinále a dalších vyřazovacích bojů. Takže soupeřkami našich hráček byla postupně skotská, holandská, americká, britská, finská a v dalších bojích smíšená britsko-španělská, holandská a na závěr americká dvojka. Stříbrná medaile je pro Českou republiku velkým úspěchem.

DVĚ PRVENSTVÍ Z ANGLIE

Zlato Mix Doubles Stratford upon AvonNejúspěšnější účastnicí Great Britain International Tournament ve slavném rodišti W. Shakespeara ve Stratfordu upon Avon se stala česká hráčka Lenka Mišičková, která získala tyto triumfy za velmi smutných okolností. Druhý den v soutěži Women Doubles nastoupila Lenka Mišičková s Elaine Schallcross z Anglie a hned v úvodním utkání za stavu 14:8 pro naší dvojici, se pádem dozadu velmi těžce zranila anglická spoluhráčka. Naštěstí organizátoři dali účastníkům pauzu a tak Elaine měla možnost být znovu ošetřena. Závěr za obrovského potlesku publika, obě hráčky nakonec zvládly a získaly zlatou medaili.
Na programu posledního dne byla soutěž Mix Doubles, do které se přihlásila dvojice Lenka Mišičková Česká Republika a Leonardo Gonzalez ze Španělska. Tato dvojice nenechala nic náhodě a zaslouženě slavili první místo. Celebration party probíhala v nejslavnějším klubu světa v liverpoolském Cavernu, kde začínala skupina Beatles za živé hudby této skupiny.